Livet lever


Tenk at jeg sitter her. Du gjetter aldri hvor. Jeg kan knapt fatte det selv, enda en verkende kropp med dundrende hodepine og søvnige øyne vitner om at det er helt på ekte. Jeg bare reiste. Hit. Til USA. Fordi savnet etter min storesøster var så stort, og ønsket om å avslutte dette året og starte det nye med den personen i verden som kanskje betyr mest for at jeg fortsatt er, vant over all fornuft og det-går-ikke-an-tanker. Fra en dag til en annen, på minuttet bestemte jeg meg. Og så bestilte jeg fly og flyplasshotell og shuttlebuss og løp ut med søpla og hentet posten og vasket opp og skrudde av varmekablene på badet og dro ut ledningen på stjerna i vinduet og hang opp klær og hev noe ned i en koffert og pakket en liten boks med potetmelstopper og bare reiste.

Det var i går kveld. I dag er og blir en uendelig lang dag. I skrivende stund har jeg vært våken i 24 timer, og klokka er ennå bare 17.15 lokal tid. Den eneste grunnen til at jeg fortsatt holder koken, er vel reisefeberen og søsterlengselen. Jeg kjørte til Gardermoen sent i går kveld, sov to timer på et hotell, spiste hotellfrokost klokken fire i morges og fløy først til Frankfurt og så hit hvor jeg sitter nå, Los Angeles, der det ikke bare er 24 grader ute, men også inne, og jeg er dødssliten og trøtt og må vente her i fem timer før mitt siste fly tar meg til Albuquerque i New Mexico og denne lange reisen skal avsluttes i en shuttlebuss opp i fjellene til Santa Fe, der min søster bor. Det er ennå ti timer til jeg kan kaste meg rundt halsen hennes, og krype ned under ulltepper i hennes store seng og sove til jeg våkner og må klype meg i armen over alt dette.

Jeg er visst en sånn type person som gjør slike ting. Når jeg tenker etter, er det kanskje mer normen enn unntaket. Og slike impulsive og smågale eventyr, blir ofte de beste. For jeg har ikke hatt tid til å tenke så mye og planlegge så grundig, og må derfor ta ting som de kommer. Det er veldig sunt for et regelstyrt hode som verner om sine rutiner.

Å reise alene er ikke noe problem, det har jeg gjort mange ganger, og jeg tviler aldri på min evne til å finne fram. Ting liksom bare ordner seg. Dessuten er de fleste jeg treffer på både hyggelige og hjelpsomme, og jeg snakker engelsk og koser meg som en som passer inn i mengden av folk på vei. Med unntak av en skikkelig usmakelig fyr som satt ved siden av meg på den 12 timer lange flyvningen over Atlanterhavet og gjorde det til 12 veldig, veldig lange timer i et fly over Atlanterhavet. Jeg fikk det uheldige setet midt i midterste seterad, og min selskapsblære er ikke-eksisterende i slike tilfeller. Derfor blir jeg veldig stresset over å måtte være til bry. Ikke bare var han sur, selv om jeg bare spurte om å få komme ut to ganger på hele turen, han kastet søppel på gulvet, satt med begge armene på armlenene og med beina bredt, drakk seg skikkelig full, kastet opp, satte seg igjen, så tungt mot setet og armlenene at han med albuen på min tv-kontroll både skrudde lyden min helt ned og helt opp i et enda kjør, trykket meg ut av det jeg så på og rett og slett forsuret hele min tur. På toppen av det hele, sølte jenta på min andre side et helt glass Sprite over jakka mi og sekken min, og det har nesten tørket nå.

Nå kjenner jeg energien dale. Jeg burde ha sovet en middagslur, ja, det er faktisk langt over leggetid norsk tid. Men jeg er ikke så flink til å sove på farten, sittende, med masse lyder og mennesker og ting å passe på. Kommaregler og god setningsbygning glemte jeg visst å pakke med, så dere får bære over med meg.

Jeg lover ikke mye USA-blogging mens jeg er her, for jeg skal reise hjem allerede tirsdag, og akter ikke å kaste bort søstertiden foran en skjerm. Men, jeg lover å ta bilder og gjøre mye gøy og starte det nye året på best mulig måte.

Leve livet, rett og slett. Livet lever. Og jeg har bare ett, og det er nå og nå og nå og NÅ.

Julen er her


For første jul på lenge, er dette en god dag. Det merkes i alt rundt meg. Alt fra de innbitte blikkene på menneskene som haster fra butikk til butikk på jakt etter byens siste julemarsipan. Til lukten av kalkun som kilte i nesa allerede før jeg sto opp, til tross for at vi skal bort i kveld. Gavene er pakket inn, og selv om det fortsatt er adventspynt som pryder vinduskarmer og lysestaker i mitt barndomshjem, har juletreet fått både lys, glitter, norske flagg og stjerne i toppen allerede. Det spiller liksom ingen rolle at min julevisjon aldri blir like glitrende i virkeligheten, for i år kjenner jeg det er godt, veldig godt, å bare være her, sammen med alle de jeg er så glad i og som er glade i meg. Å våkne opp i en gammel furuseng med lillesøster sovende ved siden av, en bror på badet og mammas tullete, oppdiktede sangtekster fra kjøkkenet under. 

I fjor feiret jeg jul langt fra hjemme, med andre mennesker som hadde det vondt i seg selv. Vi fant på en måte en felles følelse av tilhørighet i alt det ukjente og utrygge, og jeg hadde et fint øyeblikk stirrende opp på stjernehimmelen med to søstre på andre siden av jorden som gjorde akkurat det samme akkurat samtidig. Og så var julen over, som om den aldri hadde vært, og den vanskelige maten var spist fra sykehustallerkener og gavene var pakket opp i stillhet og forlegenhet på et gulv preget av spor etter tyngede mennesker. 

Denne julen skulle bli jul, det bestemte jeg meg for for lenge siden, og jeg har gjort mitt ytterste for å finne frem til de innerste følelsene som bør få skinne i julen. Følelser av fellesskap, forventning, kjærlighet og det å høre til. Å glede andre og finne ro i seg selv. Det er ikke det rundt oss som skaper jul, det er det i oss, og mest av alt, alt mellom oss. Alt det fine som knytter kjærlighets hellige bånd og holder julehjertene varme i de tusen hjem.

Mine tanker går til alle jeg er glad i og som på en eller annen måte bidrar til å gjør livet mitt lettere å leve bare ved å være. Mine tanker går til alle som savner og lengter og drømmer om noe annet. Mine tanker går til alle som kjemper for liv og kjemper for håp, og alle som fryser i kveld. 

Tenn lys, del varmen.

God jul

Hvordan det føles?

Hvordan det føles å løpe halvannen mil i et forferdelig regnvær i mørket en “hviledag” sånn rett før jul, med en halv brokkoli, 8 frosne jordbær, en halv kilo riskrem, to biter frossen banan, en stivpisket eggehvite, tre pepperkaker, to spiseskjeer peanøttsmør, to gulrøtter, to liter Pepsi Max, 1 teskje tomatpesto, tre sukrinmarsipankuler, åtte mandler, et halvt knekkebrød, to dadler, to biter mørk sjokolade, en bit melkerull, en kvart biscotti, tre kopper te og en slurk melk i magen?

Akkurat sånn.

Akkurat sånn føles det. 

Gledelig

Jævlig jul

Julehjertet

Bilderesultat for christmas heart

Når desember kommer, blir alt så lyst

selv skogens dunkle stammer skinner i månestråler i regndåper fra himmelen

Tett pakket inn, reiser hun ut for å finne hjem

til jul

 

Det er så fint å kjenne seg behøvet

så godt for det mørke å spre litt lys

Og aldri har hun mer å gi enn akkurat nå når hun ikke vil lengte til alt hun savner

til jul

 

Med smil som er ekte og ord som flommer

og alt det fine hun skaper med sine to stygge hender

Hun gleder seg med og gleder seg over og gleder seg over å glede deg og alle

til jul

 

Det verker i kroppen, og rumler i magen og søvnen vil sove vekk dyrebar tid

men hun har ikke tid til å kjenne på det og reiser videre, bestandig avsted

For nøklene inn til henne selv vrir om låsen og inn til alt hun gruer seg til

til jul

 

Til slutt er det jul i alles hus

i alles kakebokser og i alles postkasser og under alles juletrær

Når alle skal fylles av jul av hennes julehjerte

slutter det å slå for henne selv

 

Det er fint å opphøre og for et stjålent øyeblikk gjenoppstå

kan du høre det slå?

 

 

(Bildet er lånt av eskipaper.com)

Nede for telling, og stadig går det opp

Det telles

dager i desember

dager til jul

adventslys – 1 2 3 

luker i kalender

perler til snøkrystaller

Det telles

masker og omganger

desiliter og gram

kakesorter

lussekatter

julekort og julegaver

mål på håndballkamper

Det telles

tall på vekta

tall i hodet

tall på kilometer

tall på repetisjoner, sett og øvelser

minutter til lunsj

tall på antall inn og antall ut og kan jeg sove godt i natt

 

Det telles

klemmer

telles hjerter

alvesprell og barnelatter

sekunder fylt med kjærlighet

tente lys i alle kroker

 

Jeg elsker julen, og i år skal jeg ta meg tid til det. 
 

Kanskje blir bloggen litt nede for telling, men det er ikke jeg. Fordi det er så mye jeg vil gjøre akkurat nå. Så mange jeg vil glede og så mye jeg vil skape og så mange mennesker jeg vil holde rundt. Det tar faktisk ganske mye tid å leve livet mitt. Så for å gjøre mer av det som teller, må jeg gjøre mindre av alt som ikke burde telle, og noen ganger også mindre av ting som teller, men som kan vente litt, som dette.  

Jeg teller og jeg teller, ting teller stadig mer og stadig går det opp. Det er en deilig følelse. Og ute er det stjerneklart, jeg ønsker meg mer av alt. 

<3 En sang til fine kvelder: Vandrer på en sky, med Charlotte Qvale og Marte Wulff

Fra vill til gull

Av en eller annen grunn, får jeg ikke sove i kveld. Ikke det at jeg har forsøkt. Klokka er kvart over ett, og jeg har nettopp satt meg ned i sofaen med dataen på fanget. I dag har vært en travel dag, og etter jobb, trening og kakebakebesøk, kom jeg hjem i 23-tiden og begynte rett og slett å gjøre rent. Vi snakker typ full vask av bad, og både tørr- og våtmopping av alt annet. Michael Bublé har julekonsert på TV, og jeg henger etter med adventslysene mine og må sitte oppe i hvert fall til de har brent ned forbi 8-tallet. 

Det ble litt tomt etter all vaskingen, selv søpla forsvant ut. Og da kjente jeg at det hadde vært fint å snakke litt med noen, om alt og ingenting, og så logget jeg inn her og… Ja…

Til tross for en travel dag, så har det vært en bra dag. Desember er kanskje den koseligste måneden å jobbe i barneskolen, og i dag har vi knapt gjort vanlige skoleting, bare juleting. I tillegg har vi en greie på lærerværelset, der vi har trukket en hemmelig “nissevenn” i desember, og skal gjøre nissepek og nissegleder. Etter en litt dårlig start, har jeg endelig fått masse ideer, og min nissevenn kan vente seg både knask og knep. Min barnslige side blir bare mer og mer fremtredende, og hele dette julealvprosjektet er også en stor kilde til humor i egen hverdag. Jeg kjenner jeg allerede gleder meg til morgendagens oppsett, det kan bli litt makabert, men på en julete måte. 

Åh, nå synger han duett med Céline Dion, Happy Xmas (War is over), en liten kunstpause bare.

Fra vill til gull, det ble dagens (nattens) overskrift. Jeg har nemlig et gullkorn å komme med. Alle disse barna jeg er sammen med hver dag, de er alt mellom himmel og jord. Noen ganger kommer jeg hjem så sliten i hodet at jeg må sove middagslur, for eksempel i går. Men i dag, til tross for øving til juleforestilling, limpistol- og perlestrykehelvete, tre gutter som hadde dyppet ansiktet i et gjørmehull og et stykk vil-ikke-vil-ikke-vil-ikke-situasjon, var hjertet varmt og smilet bredt på vei derfra. Det er virkelig et selvtillitsboost å jobbe med barn, for de får selv en skamfull 24-årig kvinne på 157,5 cm til å føle seg som den høyeste, mest voksne superkvinne på denne jord. Du må være minst 30, kan de si. Eller, Har du ikke barn? Er du ikke gift? De blir imponert over hvor fint jeg stryker perler og at jeg klarer å klippe akkurat på linja. Det skal ikke så mye til, med andre ord. Og de liker meg, og jeg liker dem, enda så mange ganger jeg må telle baklengs fra 10 i løpet av en dag.

Etter å ha løpt om kapp til garderoben med en gutt som ikke ville inn etter friminuttet (å rope Førstemann funker ALLTID), etter ganske mange nei, du er dum, jeg vil ikke, du er dum, etter ganske mange forsøk på overbevisninger om at resten av klassen ikke ville klare å synge sangen uten ham, og akkurat like mange protester, etter ganske mange klypinger i armen og spark i gulvet (fra hans side, altså, hallo!), så glapp det ut av den lille gutten: “Du bare må bli mamma, fordi du er så god”.

Takk. Fra vill til gull. 

Nå begynner jeg å bli trøtt, lysene er gitt opp for lengst, og dessverre har jeg ikke et eneste bilde som passer til denne krumelurete teksten. Siden klokken er over midnatt, har jeg til og med spist opp dagens sjokoladekalender. Det blir nedtur i morgen tidlig. Uff. Det er best å legge seg når man burde legge seg. 

Så da sier jeg natta og god morgen til deg og håper du sover godt og får en fin dag.

Innsiden – utsiden

Det finnes alltid to sider av samme sak, sies det.

Ja, det gjør det.

Utsiden

Innsiden

Kanskje en lys og en mørk, en glad og en trist, en trygg og en redd, en vellykket og en mislykket, en sterk og en svak, en frisk og en syk.

Forrige tirsdag holdt jeg et foredrag om spiseforstyrrelser og psykisk helse ved min tidligere folkehøyskole. Et svært personlig foredrag, et utleverende og åpent et. Det vanskeligste var ikke å stå foran så mange ukjente mennesker og snakke, men å stå foran de få menneskene der som en gang kjente meg og fortelle at de tok feil.

Mitt år på folkehøyskole var kanskje det vanskeligste året i mitt liv. For bak Thea som var så flink, Thea som var så ordentlig, Thea som aldri bannet og aldri var sint, Thea som spilte roller, Thea som sang på scenen, Thea som gjorde pull ups i dørkarmer og løp turer i skogen, Thea som spiste frokost, lunsj, middag og kveldsmat, Thea som smilte og Thea som var sosial, var jeg. Og jeg hadde det egentlig ganske jævlig. Jeg pleide å sitte nedi kjelleren på internatet, i mørket innerst i et lite brukt rom, og stille, stille la innsiden min få komme ut ned i en pute jeg klemte hardt over ansiktet. 

Mitt sanne jeg, bak alle jeg-ene som er jeg. For jeg er alt det der, jeg var alt det der, men inni meg er jeg ikke det, inni meg var jeg ikke det. 

Finn Skårderud sa en gang at: “Vi må ikke forveksle prestasjon med selvfølelse. Du har det vel bra, du som er så flink/pen. Ja, men noen prøver å være flinke fordi de ikke har det så bra. Prestasjon kompenserer for selvfølelsen”. Jeg prøver å fremstå som et vellykket menneske fordi jeg innerst inne har mislyktes i alt. Min verdi måles i hva jeg gjør, ikke hvem jeg er. I meg selv er jeg aldri nok, derfor må jeg være så mye. 

“Jeg følte jeg kjente deg”. Det var det første jeg fikk høre da jeg var ferdig med å snakke og applausen stilnet. Det traff meg. Det hadde truffet dem også. For om mitt ytre kunne bære på så mange løgner og skjulte sannheter, hvem er alle disse menneskene vi kjenner? Hvem er du bak alle du-ene som er du?

Det å leve mot sin innside, er slitsomt. Det krever fokus og energi, det gir fravær av tilstedeværelse og spontanitet. Hvem du skal være, avhenger av hvem du er sammen med, hva de vet og hva de forventer. Du klistrer på deg et uttrykk og sier ting som passer seg. Og tankene spinner, du er i beredskapsmodus, du må ikke gjøre noe feil. Noen ganger blir jeg så opphengt i min fremtoning at jeg kan sitte og tenke i ti minutter på den perfekte setningen å skyte inn i samtalen, før jeg innser at det er for sent å si det nå, og starter arbeidet med å formulere en ny. Noen ganger blir jeg så sliten av å være rundt mennesker og late som, at jeg lengter til å låse meg inn hjemme, vaske vekk sminken, slippe ut magen og ligge i en krøll med dobbelthake og hullete pysjbukse og le litt til Nytt på Nytt. 

“Du virker som et annet menneske”. Det sa de også til meg forrige tirsdag. Jeg virker vel kanskje mer som et menneske. Jeg føler meg mer som et menneske, et helt menneske. Den de kjente var ikke meg, det er dette som er meg. Mitt nye, transparante liv er mer levende. Vissheten om hva alle nå vet, frigjør meg fra maskene og gjør at jeg både kan smile helhjertet, snakke fritt, se mer, føle mer, elske mer, dele mer. Le mer, ikke minst det.

Jeg var ganske høy på meg selv da jeg kjørte hjemover. For, for å være helt ærlig, så var jeg både stolt og fornøyd over hva jeg hadde prestert. Stemmen min hadde ikke bare vært sterk og trygg, det jeg sa gjorde en forskjell. Ikke minst for meg. Kanskje det er dette jeg vil gjøre? Bruke min stemme, mine ord, min erfaring og min innsikt til å opplyse, avdekke og hjelpe. Det føltes riktig, og det føltes viktig, og det er ikke ofte jeg gjør noe som både føles riktig og viktig samtidig. 

Det finnes alltid to sider av samme sak

Innsiden

Utsiden

Til sammen er de deg. Hele deg. Og hele mennesker er ekte mennesker. Og ekte mennesker blir aldri feil. 

Elves rule

Holly Jolly, det er jeg.

Oopsi, Tea, sånn kan det gå når “visse folk” lar dataen stå med bloggdomenet på. Elves rule! 

Jeg er en Elf on the Shelf. For to år siden ble jeg revet vekk fra mitt trygge hjem, en julebutikk i Santa Fe, og tatt med hit til kalde Norge. Siden har jeg ligget pent pakket inn i esken min, i en bod et eller annet sted. Først i en knøttliten by kalt … , jeg måtte spørre en annen alv om det, og han sa bare Ask-him og pekte på broren, og så gjorde jeg det og ble ikke noe klokere før vi flyttet hit vi bor nå, i Musen-Muisen-tungekrøll-jeg gir opp. 

Hadde jeg visst at livet skulle bli så kjedelig, hadde jeg aldri, aldri gått med på å bli kjøpt av dette kvinnemennesket. Thea, heter hun. Eller, The A, som jeg begynte å si, og da ble hun snurt og mente at jeg ertet, så nå kaller jeg henne bare Tea, som i te, ganske dekkende. Jeg burde nok heller ha rømt med naboalven, Little S Nicholassy, for han var i grunn ganske trivelig. Men nå er jeg her, og støvet er børstet vekk for lengst, for jeg har fått oppdrag fra selveste Julenissen. 

Her i Norge er det visst sjokoladekalender som gjelder for barna før jul. Ikke rart de blir spinnville. Og fysj, som de smaker, de sjokoladene. Jeg prøvde meg på en en kveld Tea ikke så, tror det var luke 7, og den smakte ikke bra. Ikke si noe om det til henne, da, for hun gleder seg sånn til den sjokoladebiten hver morgen og kommer til å bli gigasjokka når luka er tom.

I mitt hjemland, det store Amerika, er det en hel business med oss alver. “Flue på veggen”, står det i arbeidsbeskrivelsen, og vi mangler bare vingene. Vi dukker opp i de millioner av hjem rundt Thanksgiving, og fordufter på magisk vis (yeah, right!) på selveste julekvelden. Ikke bare er vi søte, og litt creepy, vi passer på og følger med på barna og rapporter tilbake til nissen hvorvidt de har vært snille eller slemme. Og slik holder nissen oversikt på sin lange julegaveliste over hvem som skal få kull og hvem som skal få gaver. For du trodde vel ikke han kunne fikse alt det alene, så gammel som han er! Dessuten har Rudolf pappaperm, og de andre reinsdyrene er mer opptatt av å spille i diverse julefilmer enn å farte rundt med Nissen på slep hele desember. Vi gjør all jobben, og så får Nissen all creds, det er skikkelig dårlig alvebusiness. 

Vel, jeg har fått en litt annen oppgave i år. Jeg skal nemlig passe på og følge med på en voksen denne gangen, nærmere bestemt Tea, så det er best hun er snill og grei mot seg selv (og andre, selvfølgelig). I tillegg lager jeg mye oppstyr, rot og fanteri. Faktisk går det ikke en dag uten at det er noe hun må rydde opp eller vaske bort eller reparere, og da ligger jeg borti en krok og fniser livet av meg og funderer på hvordan jeg skal lage enda mer krøll i morgen. 

Men hun kan jo ikke annet enn å smile litt. Og bli enda mer barnslig enn hun allerede er, og det skal litt til, for hun er allerede så barnslig at hun sover med en liten kanin i armkroken om natta og smugtitter på Jul på Månetoppen hver desember.

Jeg elsker deig, pleide jeg å si <3 Men ikke nå lenger. I dag har jeg liggi langflat med skikkelig mageknip, etter å ha spist en hel kilo pepperkakedeig før Tea sto opp. Hun fikk faktisk så vondt av meg med vondt i magen at hun ikke kjeftet mer enn pittelitt, og så hadde hun en annen boks på lur, som jeg egentlig er ganske glad jeg ikke fant. 

Uansett. Jeg titter bare innom, for det er det jeg gjør, Holly Jolly, med det mest urovekkende lure blikket jeg kan prestere, og tipser om at alle påfunn dokumenteres og publiseres på Instagram (theawolff4). 

Vær snill og grei og ikke spis en kilo deig, det er mitt tips til deg! 

Kyss og klapp og klem fra

Holly Jolly

I lyset fra den skal du finne tilbake til det som var

“Lengta du vekk frå det store og tomme og grå

Vegen er lang men eg veit at du orka å gå

Inni deg brenn det ei stjerne så sterk og klar

I lyset fra den skal du finne tilbake til det som var

Fly som ein fugl

Lag deg ein veg

Så du kan komme heim til meg

Du kan gå mange mil

Om du veit ka du vil

Men kor høyrer du til”

 – “Selmas sang” av og med Eva Weel Skram. Ligg ned på gulvet, lukk øynene og bare lytt og føl litt

For en uke dette har vært. Jeg har ikke vært som jeg pleier, jeg har vært optimistisk. Jeg har ikke vært som jeg pleier, jeg har vært trygg. Jeg har ikke vært som jeg pleier, jeg har vært modig. Jeg har ikke vært som jeg pleier, jeg har vært åpen. Jeg har ikke vært som jeg pleier, jeg har vært tilstede. Jeg har ikke vært som jeg pleier, jeg har vært sosial. Jeg har ikke vært som jeg pleier, jeg har vært morsom. Jeg har ikke vært som jeg pleier, jeg har vært spontan. Jeg har ikke vært som jeg pleier, jeg har hatt hjertebank. Jeg har ikke vært som jeg pleier, jeg har vært energisk.

Jeg har ikke vært som jeg pleier, jeg har vært stolt! Så stolt! 

Jeg har ikke vært som jeg pleier, jeg har følt kjærlighet, følt glede, følt at jeg kan. 

“Så godt du ser ut!”, pleier folk å si til meg. “Du virker som et annet menneske!”, sa en på tirsdag. Takk, uendelig takk. Det er det jeg føler meg som også, et helt annet menneske. Et helt menneske. Ikke fordi jeg er en annen, men fordi jeg er meg selv. Hele meg. “Are you happy or are you sad? YES!” Uten masker og roller og hemmeligheter. Naken og ekte. Meg. 

En uendelig rekke ut-av-meg-selv-opplevelser, det var det jeg beskrev det som da jeg snakket med storesøsteren min i morges. – Nei, Thea, sa hun. Det er helt motsatt, en uendelig rekke inn-i-deg-selv-opplevelser.

Inn i meg selv igjen. 

For å si det som bare Rob Bell kan si det:

“It’s really important for me to stay focused now, because of what’s going on…

Oh! What’s going on?

My life!”

Dette er livet mitt, faktisk. Og selv om årene jeg har brukt på å være en annen er flere enn årene jeg har brukt på å være meg selv, så er jeg fortsatt her. Og hver dag som kommer har jeg et valg om å arbeide for å endre den statistikken. 

Så det skal jeg gjøre.

Jeg kan gå mange mil, om jeg veit hva jeg vil. For jeg hører til.

Og jeg vil. Jeg vil. Leve igjen.